A régió két legismertebb fajtája a Montepulciano d’Abruzzo, kékszőlő-fajta és a Trebbiano d’Abruzzo, ami egy fehérszőlő fajta. A Montepulciano d’Abruzzo vörösborai közepes testű, kissé vegetális borok, a piros bogyós gyümölcsök illatával és ízvilágával. Sötét színű, későn érő fajta, általában fiatalon mutatja a legszebb arcát, kiváló évjáratokban a válogatás (Selezion) tételek egészen különleges arcukat mutatják. A két fő fajtán kívül, olyan különlegességek teremnek a régióban, mint a Pecorino és a Passerina. Amennyiben igazán különleges fehérborra vágyunk ezeket mindenképpen kóstoljuk meg. Cerasuolo d’Abruzzo néven kiváló rosé borok készülnek Montepulciano d’Abruzzo fajtából.
Collefrisio
Abruzzo régió legjobb termő területein helyezkednek el a Collefrisio birtok ültetvényei, Frisa városka határában.
Terra d'Aligi
A pincészet a nevét “a pásztor, Aligi”-ről kapta (a pincészet teljes neve Terra d’Aligi – Aligi földje). Ő a főszereplője Gabriele D’Annunzio – “La figlia di Iorio” művének...
Spinelli
Vincenzo Spinelli 1973-ban alapította a pincészetet Atessa városkában, Abruzzo régióban...