Kosár

Telefon: +36 30 325 4800​​​

E-mail: enoteca@montalcino.hu

Az év fiatal borásza Olaszországban

2020-ban Nicola Biasi nyerte el a méltán büszke „Év Ifjú Borásza” Olaszországban (Il Miglior Giovane Enologo D’Italia 2020-a Vinoway Italia szavazásán) címet.

A Kárpát-medencében ez miért fontos számunkra?

Mi itt a Vinissimo-nál, erre igenis nagyon büszkék vagyunk, mégpedig az alábbiak miatt:

2019 november 21-én Budapesten a The Ritz-Carlton szállodában a Budapest Olasz Külkereskedelmi Intézet (www.ice.gov.it) közreműködésével borszemináriumot szervezett a milánói székhelyű Associazione Enologi Enotecnici Italiani (www.assoenologi.it) a hazai „boros szakmának” sommeliék, borkereskedők részvételével.

Az Assoenologi Olaszország legjelentősebb boraszati szövetsége és egyben a világ egyik legrégebbi borászati szövetsége, 4000 tagot számlál.

A szövetség a legnagyobb szakmai fóruma az olasz szőlészek és borászok legtöbbjének. Természetesen mai világunkban a marketing az egyik vezető stratégia, ennek keretében népszerűsítik az olasz borokat.

Egy szakmai szelekció eredményeként válogatták ki magyarországi importőrök kínálatából, a legjelentősebb, legkiválóbb Magyarországon fellelhető olasz borokat, törekedve arra, hogy északtól délig minden jelentősebb olasz borvidék bemutatásra kerüljön.

Tőlünk is kértek borlistát, legnagyobb örömünkre, a bemutatásra került 10 tételből 9 a mi kínálatunkból került ki.

Itt kanyarodunk vissza Nicola Biasi-hoz, Ő vezette a szakmai bizottságot, aki a válogatást végezte, valamint őt érte a megtiszteltetés, hogy a borokat Budapesten bemutathatta.

Suhayda László