Kosár

Telefon: +36 30 325 4800​​​

E-mail: enoteca@montalcino.hu

Vinissimo

Kiemelt ajánlataink

Kóstold meg ezeket a kiváló proseccokat, most 10% kedvezménnyel!

Egyedülálló kínálattal készültünk Részetekre, elhoztuk Olaszország kiváló buborékos italát, több, mint 25 prosecco közül válogathatsz kedvedre.

Nézz körbe kínálatunkban és találj rá kedvencedre, amit most 10% kedvezménnyel vásárolhatsz meg.

Vinissimo

Hónap ajánlata

3.990 Ft  3.591 Ft

100% Glera szőlőfajtából készül. Szalmasárga szín, illatában zöld alma és körte, ízében a gyümölcsös jegyek uralják, virágos ízjegyekkel kiegészülve, nagyon szép egyensúlyt mutat. 15 g/l a cukor tartalma.

A prosecco egy eredetvédett habzó illetve gyöngyöző bor, amely kizárólag Olaszország észak- keleti részén Veneto (kivéve Verona és Rovigo tartományokat) és Friuli-Venezia Giulia régiójában készülhet.

A legjobb területek Valdobbiadene és Conegliano városkák között találhatóak, ezek közül is a leghíresebb a Cartizze dűlő.

A helyi bortörvény szerint a prosecco-nak minimum 85%-ban glera szőlőfajtából kell készülnie. A további 15% lehet négy további helyi szőlőfajta (verdiso, bianchetta trevigiana, perera, glera lunga) vagy három nemzetközi fehér szőlőfajta (chardonnay, pinot grigio, pinot bianco) illetve egy kék szőlőből készült fehérbor (pinot nero) is.

A glera egy közepesen illatos fajta, jó sav szerkezettel, vékony testű, friss, üde gyümölcsössége elsősorban a citrusokra és fehér húsú gyümölcsökre emlékeztet.

Vinissimo

Blog - Aktuális

Vinissimo

Éttermek, amelyek
a mi borainkat választották