Kosár

Telefon: +36 30 325 4800​​​

E-mail: enoteca@montalcino.hu

Vinissimo

Kiemelt ajánlataink

Kóstold meg ezeket a kiváló toszkán borokat és válogatásokat most 12% kedvezménnyel! 

Októberben a napsütötte Toszkánába utazunk, és elhozzuk a legfinomabb borokat, legyen az fehér vagy vörös.

Chianti, brunello és minden más toszkán különlegesség most 12-20% kedvezménnyel.

A Querce Bettina és a Podere la Vigna pincészetek brunelloit 20% kedvezménnyel tudjátok megvásárolni.

Nézz körbe kínálatunkban és találj rá kedvencedre.

6.500 Ft  5.720 Ft

A Brunello kisöccseként emlegetett, hihetetlenül népszerű Toszkán bor. 8 havi tölgyfa hordós és 4 havi palackos érlelés után kerül kereskedelmi forgalomba. A Brunellonál jóval rövidebb hordós érlelési idő a gyümölcsös jegyek dominanciáját eredményezi. Intenzív rubin vörös szín jellemzi, ízében a cseresznye, a szilva és a meggy köszön vissza. Ízében lágy, minerális és lekerekedett tanninok fedezhetők fel.

  1. Melyik Toszkána leghíresebb bora?

Néhány évvel ezelőtt közvélemény kutatást végeztek az Egyesült Államokban az átlag borfogyasztók körében. A kérdés arra vonatkozott, hogy mi a legismertebb szó, kifejezés, ami a borral kapcsolatosan az emberek eszébe jut, legyen az bor, borvidék. A „chianti” szó jelentős főlénnyel nyert. Megállapíthatjuk, a chianti Toszkána, Olaszország, sőt immár a világ legismertebb borfajtája.

  1. Melyik Toszkána legmagasabb minőségű bora?

Toszkána, Olaszország, sőt a világ egyik (sokak szerint „a leg”) leghosszabban érlelhető vörösbora, a Brunello di Montalcino. A Brunello di Montalcino készítési és forgalomba hozatali szabályai szigorú törvényekhez kötött. A brunello 100%-ban sangiovese grosso szőlőfajtából készülhet, szigorú terméskorlátozási szabályok szerint. 80 mázsa/ha a megengedett terméshozam. A brunellot kötelező négy évig érlelni forgalomba hozatal előtt, amiből legkevesebb két év a tölgyfa hordós érlelés.

Vinissimo

Blog - Aktuális

Vinissimo

Éttermek, amelyek
a mi borainkat választották