A régió hordalékos, köves talajával tökéletesen alkalmas a minőségi szőlőművelésre, kiváló borok készítésére. A terület elsősorban fehér borairól ismert.
Az Alpok és a tenger közé telepített fehér fajták profitáltak a hegyekből és a tenger felől egyaránt fújó szelekből, csak úgy, mint a nappalok és az éjszakák közötti jelentős hőmérsékleti különbségekből.
Az itt készülő borokat magas sav tartalom, szép savszerkezet jellemzi, frissek, intenzívek és elképesztő koncentráltságot mutatnak.
Fehér borok közül a legismertebbek a Pinot Grigio, a Chardonnay, a Sauvignon, Ribolla Gialla, Friuliano, Malvasia, Istriana, Verduzzo.
A kék szőlő ültetvények közül a Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon a leggyakoribb, a helyi őshonos kék szőlő, pedig a Refosco dal Peduncolo. Piccolit fajtából általában desszert bor készül.