Kosár

Telefon: +36 30 325 4800​​​

E-mail: enoteca@montalcino.hu

Szicília

Szicília Olaszország és a Földközi-tenger legnagyobb szigete. Szicília talaja és klímája ideális a szőlőtermesztés és a borkészítés számára. A tenger kedvező klimatikus hatása, a sok napsütés kiváló borok születéséhez járul hozzá. A legismertebb kékszőlő a Nero d’Avola, amely nagy és egyensúlyos borokat ad, szilvás, epres jegyekkel. A Nerello Mascalese a másik őshonos kékszőlő, mely most igen népszerű a borkedvelők körében. A fehér fajták egyik legnépszerűbbje a Grillo és a Catarratto.

Fazio

Girolamo és Vincenzo Fazio tulajdonában lévő pincészet. A birtok Szicília nyugati részén található az „Erice DOC” borvidéken, Fulgatore városka határában. Az ültetvények tengerszinttől számítva 250 és 600 méter között találhatók. A kiváló talajszerkezet, a tenger közelsége, az állandó szélmozgás, a professzionális munka a szőlőben, Giacomo Ansaldi borász szakmai tudása kiváló borokat eredményez.

Nicosia

A Nicosia története1898-ban kezdődött, amikor is Francesco Nicosia borboltot nyitott Trecastagniban. A borboltból szépen lassan borbirtok lett. Francesco dédunokája, Carmelo Nicosia a jelenlegi tulajdonos volt a legnagyobb újító a családban. Bővítette a birtokot, szerkezetileg átalakította az ültetvényeket és felépített egy modern feldolgozót.

Santa Maria La Nave