Fattori – Amarone Della Valpolicella “COL DE LA BASTIA” 2019
65% Corvina, 15% corvinone, 10% rondinella és további 10% helyben engedélyezett kékszőlő fajtákból készült, Olaszország, azon belül Veneto régió egyik ikonikus nagy bora. A birtok egy 12 hektáros ültetvényéről származó, kézzel szüretelt, válogatott alapanyagból származó egészen különleges eljárással készült csúcsbor. Az ültetvény tengerszinttől számított 450 méteren található, vulkanikus talajon. A tőkék életkora 20-35 év közöttiek, 5500 tőke található hektáronként. A leszüretelt szőlőt kis ládákba helyezik, januárig szelős helyen, általában a pincészet padlásán szárítják következő év januárjáig, utána préselik, erjesztik évjárattól függően 18-24 hónapig érlelik 500-1000 literes tölgyfahordóban. Intenzív rubin vörös színű, illatában érett vörös bogyós gyümölcsök, erdei gyümölcs. Kóstolva nagyon elegáns, hihetetlenül gazdag, tökéletes egyensúlyt mutat. A meditáció bora.
Borvidék | Veneto |
---|---|
Borászat | Fattori |
Évjárat | 2019 |
Szín | vörös |
Típus | vörösbor |
Borstílus | testes |
Jelleg | száraz |
Kiszerelés | 0.75 |
Szőlőfajta | 65% corvina, 15% corvinone, 10% rondinella és további 10% helyben engedélyezett kékszőlő |
Ideális fogyasztási hőméséklet | 18 |
Alkoholtartalom (%) | 16 |