Masseria Borgo dei Trulli - Salice Salentino 2021
Nicosia - Spumante Metodo Classico Etna Rosato Brut Nicosia – Spumante Metodo Classico Etna Bianco Brut
100% nerello mascelese szőlőfajtából készül. A szőlő, amiből a Nicosia pincészetnél ezt a prémium kategóriájú pezsgőt készítik, az Etna lejtőin terem, 700-750 m magasan, tengerszinttől számított magasságon, vulkanikus talajon minerális alapbort adva. Az ültetvényen ezen a magasságon nagyon jelentős a hőmérséklet különbség az éjszakák és a nappalok között. Ez segít a markáns savak kialakulásában. 24 hónapot érlelik palackban forgalomba hozatal előtt.
Színe szalma sárga, illatában nagyon elegáns, gyümölcsös jegyeket mutat. Kóstolva a mineralitás és a markáns savak jellemzik.
| Borvidék | Szicília |
|---|---|
| Borászat | Nicosia |
| Szín | fehér |
| Típus | metodo classico |
| Borstílus | könnyű |
| Jelleg | száraz |
| Kiszerelés | 0.75 |
| Szőlőfajta | 100% nerello mascalese |
| Ideális fogyasztási hőméséklet | 6-8 |
| Alkoholtartalom (%) | 12 |
| Ajánlott étel | Ideális aperitifnek, valamint tenger gyümölcsei, halételek, sushi kiváló kísérője. |






