Casali

A Casali pincészetet Giuseppe Casali alapította 1900-ban. A Casali Reggio Emilia régió egyik legrégebbi bortermelő cége. A Casali pincészet először Rocca del Boiardo di Scandiano településen székelt, kinőve a helyet 1980-ban költözött Pratissolo di Scandiano-ba, ahol ma is található. Filozófiájuk önmagukért beszél: „Történelmi tapasztalat, a terület és a „dűlőkultúra” ismerete az alapja annak az apáról fiúra öröklődő értékes örökségnek, amely lehetővé teszi számunkra, hogy egyedi tulajdonságokkal rendelkező borokat kínáljunk”
A Lambrusco Reggio Emilia régió ikonikus kékszőlő fajtája, a Casali pincészet 30 országba exportálja. Fehérszőlő fajtában a Spergola a fő fajtájuk.

A Lambrusco Emilia-Romagna (székhely: Bologna) és Lombardia (székhely: Milánó) régiókban őshonos kékszőlő. Többségében buborékos vörösborokat ad. Azért többségében, mert jóval kisebb számban, de Lambrusco-ból csendes bor is készül. Aki már valaha járt Olaszországban és bármilyen kapcsolatba került a helyi borokkal, szinte biztos, hogy hallott a Lambrusco-ról. Az 1970-es és 1980-as években élte a Lambrusco a reneszánszát. Ekkor hódította meg az USA piacát is. Számtalan klónja ismert, a Lambrusco Salamino a legnépszerűbb. Nagyon elterjedt még a Lambrusco Graparossa, a Lambrusco Maestri, Lambrusco Marani, Lambrusco Montericco, valamint a Lambrusco Sorbara. A Lambrusco általában több klón cuvée-jeként (házasításaként) készül.

Lambrusco-t kóstolva gyümölcsös frissítő aromára számíthatunk. Felfedezhetők az erdei gyümölcsös, virágos jegyek is, de a fekete ribizli, cseresznye, áfonya is jellemzi. Stabil tannin szerkezet és krémesség uralja. Pont ezek a jegyek teszik kiválóan alkalmassá zsíros ételekkel történő párosításhoz, és itt érkeztünk el, ahhoz a pillanathoz, hogy a magyaros ételek tökéletes kísérője egy Lambrusco legyen. Készül vörös vagy rosé változatban, száraz, félszáraz, félédes vagy édes verzióban.

Casali
Termékszűrés

Mind a(z) 7 találat megjelenítve