Emilia-Romagna
Emilia-Romagna régiót északról a Pó folyó, keletről az Adriai-tenger, délről pedig az Appenninek vonulata határolja. A tartomány határai: északon Veneto és Lombardia tartomány, délen Toscana, nyugaton Piemonte és Liguria, dél-keleten Marche tartomány, San Marino Köztársaság, keleten az Adriai-tenger.
A régió az olasz gasztronómia igazi fellegvára, hisz innen „származik”: a parmezán sajt, a pármai sonka, a modenai balzsamecet, a mortadella, a tortellini, vagy a világszerte bolognaiként ismert húsos ragu. A fent felsorolt gasztronómiai „nagyágyúk” mellett Emilia-Romagna borairól ritkábban esik szó. Különösen úgy, hogy az országnak számos legendás borvidéke van. Legismertebb borászati terméke az azonos nevű szőlőfajtából készülő habzó, vagy gyöngyözőbor, a lambrusco. Ezt a világ inkább az édesebb verziók formájában ismeri. A Vinissimo ezt a darabkát szeretné átadni most Nektek!
Mind a(z) 8 találat megjelenítve
Mind a(z) 8 találat megjelenítve