Di Lenardo

A Di Lenardo család 1878 óta foglalkozik borok készítésével. Amikor is Giuseppe di Lenardo beleszeretett ebbe a vidékbe és elhatározta, hogy minőségi borokat fog készíteni. Abban az időben a család fő tevékenysége mégis a gabona termesztésben merült ki, a szőlő főleg, a család fogyasztását volt hivatott ellátni. Az új generációk érkezésével elkezdődtek a birtok átszervezési törekvései, egyre több szőlőültetvény, egyre kevesebb gabona.
Jelenleg 150 hektár a birtok össz mérete, melyből már 55 hektár szőlőültetvény, 5000 tőke/hektár. 2009 óta az energiaellátást nagyrészben napkollektorok segítségével nyerik. Massimo Di Lenardo 1986-ban vette át a birtok irányítását az édesapjától és szinte azonnal jelentős újításokat eszközölt. Megújultak a borok cimkéi, a teljes arculat és, ami a legfontosabb a borok minősége hatalmas fejlődésen ment át.
Csak saját ültetvényről származó szőlőt dolgoznak fel. A pincészet borai olyan népszerűek a világban, hogy az össz termés 80% külföldön kerül értékesítésre. Legnagyobb területen Pinot Grigio-t művelnek, Friuli régió legismertebb fehér szőlőjét.
Az őshonos helyi fajták közül, a Friulano és a Ribolla Gialla a legfontosabb a pincészet portfóliójában. Természetesen a birtok kínálatában megtalálhatóak a nemzetközi fajták is (Chardonnay, Sauvignon).
Készítenek két pezsgőt és egy kései szüretelésből származó desszert bort is.
Massimo Di Lenardo nagyon büszke arra, hogy Friuli régióban a Di Lenardo birtok borait tartják a régió egyik legjobb ár-érték arányú borainak. A Di Lenardo fehérborait fiatalon a friss gyümölcsösség, virágos jegyekkel jellemzi, nagyon hosszú utóízzel. Részben a mineralitás is felfedezhető Massimo boraiban. A pincészet szinte összes fehérbora kiválóan társítható halételekhez, tenger gyümölcseihez, hal és zöldség levesekhez, fiatal sajtokhoz.

Di Lenardo
Termékszűrés

Mind a(z) 5 találat megjelenítve

Mind a(z) 5 találat megjelenítve