Canalicchio di Sopra

A Canalicchio di Sopra pincészet Primo Pacenti alapította 1962-ben. 1966-os évjáratú Brunello di Montalcinot palackoztak először. 1987-től Pier Luigi Ripaccioli vette át a birtok igazgatását, 2001-től, pedig az alapító unokái Francesco, Marco és Simonetta vezetik a pincészetet. Tökéletes a munkamegosztás a három testvér között, Marco felel a szakmai munkáért a szőlőben és a pincében, Francesco az értékesítést irányítja, Simonetta, pedig a minden igényt kielégítő vendégházat vezeti (www.canalicchiodisoprawinerelais.com).

A Canalicchio di Sopra 1967-ben, a 12 alapító tag egyike volt, akik létrehozták a Consorzio del vino Brunello di Montalcino-t, a helyi termelők szövetségét.
A birtok jelenleg 60 hektár területtel rendelkezik a Montalcino-i borvidéken, amiből 19 hektár telepített sangiovese grosso, a Brunello di Montalcino és a Rosso di Montalcino borok alapjául szolgáló szőlőfajtája.
Ripaccioliék először a 2015-ös évjáratban döntöttek úgy, hogy készítenek egy dűlős bort, a Brunello di Montalcino La Casaccia-t (a bor, a birtok legjobb fekvésű dűlőjének nevét viseli, ez egy 2,11 hektáros terület, a tengerszinttől számított 297-315 méter magasságon fekszik), rögtön az első évjárat 100 pontot kapott James Sucklingtól.

A Canalicchio di Sopra pincészet borai az utóbbi évjáratokban halmozták a kiemelkedően magas pontszámokat, a szakma vezető borkritikusaitól. Mivel terjedelmi okokból ezek felsorolására nem nyílik lehetőségünk, ajánljuk a pincészet weblapján (www.canalicchiodisopra.com) a “Ratings & Awards” menüpontot.

Canalicchio di Sopra
Termékszűrés

Mind a(z) 4 találat megjelenítve

Mind a(z) 4 találat megjelenítve