Gianni Gagliardo

Gianni Gagliardo La Mora községben, a Barolo borvidéken gazdálkodik. A birtok 1974 óta viseli a nevét. Ezen a birtokon már 1847-től műveltek szőlőt és készítettek bort. A Colla család életében mindig fontos szerepe volt a szőlőnek. Paolo Colla volt az első a csládban, aki Barolo néven készített bort. Paolonak nem született fiú gyermeke, és mikor lánya férjhez ment Gianni Gagliardohoz, látva veje rátermettségét, szakmai hozzáértését, jó szívvel hagyta rá a birtokot.

A pincészetnek Barolo vidékének hat legjobb dűlőjében vannak ültetvényei: Castelletto, Monvigliero, Mosconi, Fossati, Bricco San Pietro és Santa Maria. A birtokon 16 bort készítenek, amiből 11 vörös és 2 fehérbor. Az alap a Nebbiolo, amiből a Barolo és a dűlős Barolok, valamint a Langhe Nebbiolo készül. A Barbera szintén egy jelentős fajta a pincészet életében. A Gianni Gagliardo pincészet számára a Favorita is nagyon fontos szerepet tölt be, egy ritka fehér szőlő fajta, amiből egészen kiváló bor készül. A másik fehér szőlő a Roero Arneis.

Ma már Gianni Gagliardo a Barolo borvidék egyik legnagyobb szaktekintélye, ő alapította az Accademia Del Barolo-t, amely egy szakmai fórum, fiatal és idősebb helyi borászok számára. Immár három fia Stefano, Alberto és Paolo is bekapcsolódott a pincészet minden napjaiba.

A Gianni Gagliardo borok jelen vannak, immár mind az öt földrészen, nagy nevű éttermek borlapjain, és a kiváló borok kedvelőinek poharaiban.

Gianni Gagliardo
Termékszűrés

Mind a(z) 6 találat megjelenítve