Cantine DEI

A Dei pincészet története 1964-ben kezdődött. A jelenlegi tulajdonos nagypapája, Alibrando Dei Toszkánában Montepulciano városka mellett megvásárolta a „Bossona” dűlőt, ahova szőlőt telepített. Az adás-vétel előtt szakértők bevonásával megvizsgálták a területet és kiderült, hogy ez a Vino Nobile borvidék egyik legjobb adottságú területe. Ezen a vidéken már Toszkána őslakói az etruszkok is szőlőt termesztettek.

A Dei család 1970-es években megvásárolta a „Martinea” villát, és a hozzá tartozó mezőgazdasági területekre is szőlőt telepített. 1985-ben elkészült a birtok első Vino Nobile di Montepulciano bora, egy egészen kiváló évjáratból. A Dei család célja, mindig is az volt, hogy a lehető legmagasabb minőségű bort készítsék ezen a vidéken. A birtok alapítótól, fia Glauco Dei vette át a pincészet irányítását. Tovább korszerűsítette az ültetvényeket és a feldolgozót, majd megépítette az új érlelő pincét. A család rendelkezik egy mészkő kitermelő üzemmel is, a világ számos pontjára szállítanak Travertinot, melyet fölhasználtak a pincészet építésénél is. A Dei érlelő pincéje Toszkána egyik leglátványosabb pincéje, építészetileg is egy remekmű. A Dei család nagy barátja a művészeteknek, a birtok központjának kertjében több neves szobrász alkotása található, a palackozó fölött pedig egy „amfiteátrumot” alakítottak ki, ahol nyáron zenei koncertek és színházi előadások zajlanak. Glauco Dei idős korára és megromlott egészségi állapotára tekintettel visszavonult és fiatalabb lányának Caterina Deinek adta át a birtok igazgatását.

Caterina fiatalon zenei pályára vágyott. Édesapja mellett az évek során egyre közelebb került a természethez, a borok világához, ami annyira elvarázsolta végül, hogy zenei pályáját feladva minden energiáját a birtok igazgatásába fekteti. A Vino Nobile sikerének a titka a terroirban rejlik, ami egyedi, összetett, elegáns és kiegyensúlyozott szerkezetű borokat ad. Immár a Vino Nobile di Montepulciano Olaszország és a világ egyik nagy presztízsű vörösbora. Caterina küldetésének érzi a családi örökség tovább vitelét, a természet maximális tiszteletben tartása és védelme mellett, a montepulcianoi borvidék népszerűsítését, mindezt modern és fenntartható pincészetet működtetve.

Cantine DEI
Termékszűrés

Mind a(z) 2 találat megjelenítve

Mind a(z) 2 találat megjelenítve