Kosár

Telefon: +36 30 325 4800​​​

E-mail: enoteca@montalcino.hu

Trentino

Már az ókori rómaiak is termesztettek itt szőlőt, a legenda szerint ők honisították meg itt a Pinot Noir, Chardonnay és Cabernet Sauvignon szőlőfajtákat – ezzel az ország egyik legősibb borrégiója Trentino vidéke.

A régió éghajlata is különleges: földrajzilag Olaszország egyik legészakibb részén, Dél-Tirolban, a Dolomitok lábánál fekszik, Lombardia és Veneto szomszédságában, a terület 70%-a 1000 m tengerszint feletti magasságon található. Szőlőt a régió alacsonyabb térségeiben termesztenek, de a tőkék nagy része 800-900 méter magasan fekszik, rengeteg nap éri őket a hegyoldalakon, amit hűvösebb éjszakák követnek -ez kimondottan jót tesz a szőlő érésének.

A Trento DOC a régió eredetvédett, palackban erjesztett pezsgője, mely a metodo classico – azaz tradícionális pezsgőkészítési eljárással készül. Illatos, sós, elegáns pezsgők, főleg pinot noir és chardonnay szőlőfajtákból, de használnak pinot bianco és pinot meunier. A Trento 1993-ban nyerte el a DOC védjegyet – ezeket a borokat csak a termőterületen lehet készíteni – jelenleg 57 termelő található Trentino régióban, aki Trento DOC pezsgőt készíthet.

Villa Corniole

A Pellegrini család tulajdonában lévő kis kézműves pincészet Trentino vidékén.

Gianni Gagliardo

Gianni Gagliardo az apósától vette át a birtok igazgatását (Paolo Colla), akinek az ősei 1847 óta foglalkoztak szőlőműveléssel Piemonte régióban.