Kosár

Telefon: +36 30 325 4800​​​

E-mail: enoteca@montalcino.hu

Vino, Vinissimo!

A Vince magazin teszt-sorozatának legutóbbi kiadásában a világ egyik legjelentősebb borvidéke, Toszkána volt a főszereplő; a Brunello, a Chianti, valamint a szupertoszkán borok otthona.

A webshopunk hazai borpiacra lépésével szinte egyidőben érkezett, a szerkesztőség kedves megkeresése, így külön örömünkre szolgált, hogy a szortimentünkből mi is szerepeltethettük néhány tételünket a nemes versengésben. A vinissimo.hu 15 éves nagykereskedelmi tapasztalattal indult idén, és a kínálatunkban szereplő több mint 150 olasz borkiválóság közül állítottuk össze a beküldött sort, azzal a céllal, hogy Toszkána minden jelentős borfajtáját bemutassuk, s hogy a már jól csengő brandek (Chianti Classico, Vino Nobile, Montalcino, Bolgheri) mellett olyan neveket is bemutassunk, mint a mostanában dobogós helyezésre pályázó Montecucco.

A zsűri a 23 beküldött mintából 5 tételt talált méltónak az 5 csillagos minősítésre, ebből kettő is, a Tenuta Le Colonne – Bolgheri Superiore és a Peteglia – Montecuco Sangiovese Riserva a Vinissimo bora.

Suhayda László